Povestea Clark’s Cider incepe imediat dupa intrarea in noul mileniu cand Alan Clark, un scotian din Edinburgh, si-a inceput relatia cu Romania si a intemeiat aici o familie. A fost dragoste la prima vedere, iar aceasta iubire s-a nascut pentru tot ce este autentic in spatiul romanesc, de la oameni la toate darurile pe care pamantul ni le da.
Merele din Leresti, de langa Campulung, i-au adus aminte de soiurile pe care le stia din Scotia. Nu dupa mult timp a inceput sa experimenteze, facand cu mainile lui cidru natural din merele care cresteau in gradina familiei. Gustul i-a placut mult.
Dar mult, mult mai important este ca le-a placut si prietenilor lui… Curand a devenit bautura lor preferata la petreceri si intalniri.
Ca de exemplu, la petrecerea Anului Nou 2013, cand oricine putea sa-si toarne, la draft, cidrul experimental. Alan a recomandat livrarea a doua butoaie de 30 de litri, insa proprietarul barului a fost sigur ca unul va ajunge. La putin timp dupa miezul noptii primul butoi deja se terminase si il puteai vedea pe Alan gasindu-si cu greu loc prin multimea care plutea pe valuri de euforie si bunastare pentru a aduce din masina al doilea butoi. Un lucru foarte dificil, mai ales cand esti imbracat in kil.
Asa se nastea Clark’s Cider, primul cidru romanesc adevarat, care vine cu o istorie personala plina de pasiune pentru natura si oamenii Romaniei. Scopul nostru este, pur si simplu, sa producem un cidru atat de bun incat Alan sa poata sa il ofere prietenilor cu mandrie si de acum inainte.
Suntem, deci, exaltati sa va oferim un cidru facut 100% din mere romanesti, selectate de Alan si sortate, spalate, macinate si fermentate cu cea mai mare grija la Cidraria noastra din Leresti.